Cum iti protejezi capul pe timp de iarna?

Paintball

Pentru o siguranta optima la locul de munca, echipamentele de protectie folosite trebuie sa fie adecvate atat aplicatiei unde vor fi folosite, cat si mediului de lucru. Munca la temperaturi scazute poate deveni o provocare, echipamentul de protectie adecvat fiind indispensabil.

 Echipamentul de protectie pentru iarna nu ar trebui sa lipseasca din garderoba, precum si incaltamintea de protectie captusita. In conditii de frig si umezeala, extremitatile sunt cele mai expuse; de aceea, acestora trebuie acordata o atentie sporita.

Manusile de protectie si protectia capului ar trebui sa fie o prioritate: caciula clasica isi poate face treaba in majoritatea situatiilor. Totusi, frigul este numai prima ingrijorare.

Temperatura resimtita de organism este o combinatie intre temperatura ambientala, intemperii si vant. Expunerea indelungata la umezeala si vant puternic va duce la pierderea rapida a caldurii corpului. La fel ca si manusile de protectie si restul garderobei pentru iarna, impermeabilitatea este o calitate indispensabila.

Imbracamintea de protectie cu gluga impermeabila este o solutie excelenta, in special la expunerea indelungata la intemperii. Pentru conditiile meteo extreme, cand o caciula standard nu face fata, exista solutii: capisoanele termoizolate din poliester sau o cagula groasa. Pentru orice eventualitate, se pot pastra la indemana schimburi uscate: o pereche in plus de ciorapi, manusi sau o caciula in plus.

Protectia impotriva frigului presupune mai mult decat echipamentul de protectie adecvat. Daca munca se desfasoara in aer liber, se recomanda programarea acesteia in momentele mai calde ale zilei, pe cat posibil. De asemenea, consumul de lichide calde este recomandat pentru a pastra temperatura corpului.