Ii cumparam sau nu copilului o trotineta electrica?

Diverse

Vad tot mai des copii care merg pe astfel de trotinete eletrice. Adevarul e ca daca stau bine sa ma gandesc, daca as fi fost copil cu siguranta mi-as fi dorit si eu una. Problema e inca ca si la scutere, tot felul de pustani se dau cu ele pe strada si in felul acesta ajung sa provoace accidente in care ei sau alte persoane sunt grav ranite.

Asa ca in functie de unde privesti situatia problema este in continuare o problema greu de rezolvat, mai ales in conditile in care copilul tau vede la alti copii ca se dau cu astfel de trotinete (uneori unele chiar destul de puternice) si o sa vrea si el una. Si ma gandesc si ce i-ai putea explica sau ce motiv i-ai putea da pentru refuzul de a ii cumpara o astfel de trotineta electrica.

Eu am de vreo 20 de ani permis de categoria B, de vreo 15 ani permis de categoria A si am avut unul din cele mai puternice motociclete de pe piata. In prezent am o trotineta electrica care prinde si 60km/h. Asa ca imi dau seama cat de periculoase sunt, cat de periculos poate fi sa dai pe mana unui copil o trotineta care merge chiar si cu doar 25km/h si totusi sunt de parere ca nu e ceva gresit sa ii cumperi copilului o trotineta electrica.

[ VEZI OFERTA DE TROTINETE ELECTRICE AICI ]

Inainte sa imi sariti in cap, vreau sa va dau cateva argumente care sa vina in favoarea deciziei mele si ca sa intelegeti mai bine de ce cred ca dintre a ii lua si a nu ii lua o trotineta electrica, cel mai bun lucru este sa ii cumperi una daca isi doreste.

  1. In primul rand as merge mult pe educatie, l-as invata ca e periculoasa, l-as invata semnele de circulatie, la ce sa fie atent in trafic, chiar si pe trotuar si as incerca sa il fac sa inteleaga ca faptul ca se afla la „volanul” unei astfel de trotinete implica anumite responsabilitati.
  2. Cand eram mic imi doream un skateboard, doar ca ai mei nu aveau bani sa-mi cumere, si ce credeti ca nu m-am dat cu skateboardul daca nu mi-au luat? Prima oara imprumutam din cand in cad de la un vecin al carui parinte lucrase prin Yemen iar ceva mai maricel am facut un schimb cu un alt prieten de al meu care avea mama in germania si am devenit proprietarul unuia aproape nou. Si acum imi aduc aminte cum il ascundeam in spatele sifonierului pentru ca ai mei nu ma lasau cu asa ceva. Dupa ceteva luni cand au aflat ai mei a trebuit sa-l dau. Ideea pe care vreau sa o prezint e ca chiar daca nu ii cumperi tu, o sa imprumute de la altcineva, o sa fie super entuziasmat ca se poate da si el o tura, si cred ca si fara educatia de v-am spus la punctul 1, riscul de accidentare e mult mai mare.

Desigur ar mai fi si alte argumente valide, nu sunt de acord sa ii iei o trotineta si sa-i dai drumu cu ea pe strada, ideal ar fi sa ai si tu una si sa o folosesti responsabil, ca altfel vad destul de des parinti care trec cu copilul pe mana pe rosu la semafor sau prin trafic printre masini. Le-as da o amenda dubla celor care ii vad ca fac astfel de lucruri, ca degeaba ii spui copilului ca nu e bine sa treaca pe rosu daca vede ca tu treci pe rosu si la fel si cu trotineta.

Cu alte cuvinte as pune accentul pe educatie, atat in scoli cat si acasa si astfel cred ca am avea mult mai putine accidente. Poate daca il educam pe al nostru incearca si el la randul lui sa-i educe pe ceilalti colegi sau prieteni, cei ai caror parinti probabil nu au atat de mutl timp sa se ocupe de educatia proprilor odrasle.

1 thought on “Ii cumparam sau nu copilului o trotineta electrica?

  1. Eu i-am luat trotineta normala. Are una de copii si una de adolescenti/adulti (cu roti mai mari). Are cart de la 2 ani (e la al doilea, ca primul i-a ramas mic). Biciclete. NIMIC electric, pentru ca trebuie sa-si miste fundul, nu sa stea numai cocotata pe ceva. Am folosit si eu trotineta mai mare, chiar si cand mergeam uneori sa o iau de la scoala. E super OK si mai misc si eu oasele. La noi deci in familie nu se cumpara vehicule electrice pentru copil, pur si simplu pentru ca dorim sa faca un pic de efort. Culmea este ca nu o deranjeaza si incepe sa fie tot mai in forma.

Comments are closed.