Sporturi de incercat in primavara anului 2021

Biking Diverse

In momentul in care redactam acest articol, iarna isi arata ultimii colti, cu temperaturi scazute, viscol si ninsori abundente, desi ne aflam aproape la jumatatea lunii martie. Insa, in curand primavara isi va face simtita prezenta in toata tara, cu temperaturi adecvate si o dispozitie mai buna.

Iar, cum incepand cu anul 2020 am fost greu incercat de aceasta pandemie de coronavirus, ce a dat totul peste cap, si domeniul sportiv a fost greu incercat, pentru o lunga perioada de timp, competitii importante de fotbal, handbal, tenis, s.a.m.d, au fost suspendate.

Cu siguranta ca exista printre voi persoane ce ar dori sa practice un anumit sport in aceasta primavara, insa din cauza pandemiei, multora le este frica sa ia contact cu mai multe persoane in acelasi timp, intr-o anumita incapere sau chiar si in aer liber.

Tocmai din aceasta cauza ti-am insirat cateva sporturi pe care sa le practici singur, sau alaturi de maxim alte doua persoane. Deci, sporturi precum fotbal, handbal, inot, ies din calcul.

Biking

Unul din primele sporturi pe care le-ai putea incerca indata ce temperaturile vor incepe sa mai creasca, ar fi ciclismul. Poti sa te deplasezi pana la locul de munca cu ajutorul bicicletei, sau doar sa pedalezi o anumita distanta pe o anumita perioada de timp, zilnic. Astfel, iti vei dezvolta si conditia fizica.

Desigur ca cel mai important element din acest punct de vedere este bicicleta, in magazine gasind zeci de modele de biciclete din care sa alegi, pe diferite marimi, culori si cu diferite dotari, insa asta depinde doar de bugetul si preferintele tale.

Trebuie sa te gandesti si la accesoriile pe care sa le ai cu tine sau pe care sa i le incorporezi bicicletei. Esential ar fi aici un suport de telefon, iar pentru perioadele nocturne, nelipsite ar trebui sa fie luminile si vesta reflectorizanta. De altfel, fara acestea, risti sa fii amendat de politie.

Jogging

Indata ce vremea se va imbunatati, iar capriciile acesteia vor disparea, tot ceea ce iti mai ramane de facut este sa strabati parcurile. Vei realiza imediat ca nu esti singurul ce practica acest sport, trecand in fuga pe langa oameni care se delecteaza in alte moduri in parc, pe langa parinti cu copiii in carucioare.

Totodata, aici vei invata sa iti pui si ambitia la incercare, ducand o lupta cu tine, pentru ca vei invata sa iti depasesti limitele. Incepand initial cu distante scurte, vei ajunge, in timp, sa parcurci kilometri pe zi.

Desigur, vei avea nevoie si de echipamentul potrivit, vorbind aici in special de incaltaminte, care trebuie sa fie cat mai confortabila, dar si rezistenta, iar, totodata, sa nu te incurce in momentul alergarii

Tenis de masa

Cele doua sporturi enumerate mai sus au un lucru in comun, si anume exercitiile cardio. Insa, sportul de care discutam acum, respectiv tenisul de masa, este recomandat celor ce doresc sa fie mai agili, celor ce doresc sa isi exerseze reflexele, dar si celor ce vor sa se delecteze.

Iar, cum in situatia actuala, este cam imposibil sa te delectezi la un tenis de masa intr-o sala, investitia intr-o masa de tenis ar fi ideala, pentru a te duela cu cei din familie, cu prietenii apropiati, sau cu rudele

Tenis de camp

Iar, dupa tenisul de masa, ce ar mai fi ramas de mentionat, daca nu si tenisul de camp? Ca si in sportul mai sus enumerat, si tenisul de camp iti antreneaza calitati precum agilitatea si reflexia, dar poate fi si un sport prin care sa te delectezi.

Tenisul de camp poate fi incercat si in aceasta perioada, majoritatea terenurilor fiind in aer liber, iar inchirierea nu este foarte scumpa. Asadar, te poti deplasa la cea mai apropiata baza sportiva ce detine un teren de tenis de camp alaturi de 1 sau chiar mai multi prieteni si membrii ai familiei si sa va duelati.

In concluzie, mai sus ti-au fost enumerate patru sporturi pe care le-ai putea incerca primavara aceasta, facand referire si la starea pandemia prin care trece tara noastra, si nu numai. Tenisul de camp, tenisul de masa, jogging-ul si ciclismul ar putea fi alegerile tale pentru aceasta primavara, alegeri care te pot ajuta sa ramai in siguranta.