Ce locații aveți de vizitat în anotimpul cald pentru relaxare și deconectare de oraș? Noi preferăm să ne plimbăm cu standu up paddle board-ul. În România sunt câteva locuri foarte frumoase pe care le puteți explora pe paddle board. Spre exemplu, conform hotărârii nr. 665 din 24 iunie 2008, în România avem zone de maximă importanță pentru acest tip de sport.
Una dintre cele mai accesibile locații din București pentru a practica paddle board se află în Parcul Herăstrău, fiind unul dintre cele mai minunate locuri pentru a petrece timp de calitate în natură. 7.4 km lungime și 74 de hectare, lacul Herăstrău are o importanță uriașă pentru o grămadă de specii de păsări în timpul migrațiilor de primăvară și toamnă. Printre cele mai cunoscute păsări regăsite în parcul Herăstrău veți găși: mierle, cinteze, coțofene, pițigoi și porumbei, dar și specii exotice ca lebedele, păunii, gâște călifar alb și roșu, rațe caroline, rațe cu ciuf, gâște canadiene, gâște Magellan și rațe Mandarin.
A doua locație importantă pentru Paddle Board se află în Lacul Floreasca – Bordei din București, fiind o locație puțin mai retrasă și puțin vizitată de către locuitorii din zonă, oferind o oază minunată de liniște. Are o suprafață de 70 de hectare și o lungime de 3 km, este accesibil prin Parcul Bordei, fiind în plină modernizare de către primărie. Pe malul lacului veți găsi un debarcader și un ponton, fiindu-vă de mare ajutor pentru a vă lansa la apă.
Lacul Snagov este situat la jumătate de oră de București și face parte din rezervația naturală Snagov, fiind o arie minunată de liniște, adăpostind specii rare de faună și floră, precum săgeata apei, nufărul indian (introdus pe cale artificială), nufărul alb. Împreună cu plimbarea pe stand up paddle board te vei putea bucura de tot ceea ce are natura mai frumos de oferit, relaxarea și descărcarea de stresul cotidian fiind bază în această escapadă. De asemenea în Snagov te vei putea bucura de natură, plimbări prin pădure dar și picnic-uri în zonele special amenajate.
Lacul Cernica, situat la 14 kilometri de București, reprezintă o zonă specială de protecție avifaunistică, având în componența sa pădurea Cernica. Lacul este gazda multor specii de păsări migratoare, având condiții prielnice de supraviețuire pentru câteva specii de mamifere, reptile, amfibieni și insecte.
Lacul Comana este situat în județul Giurgiu, la jumătate de oră de București, fiind parte principală din Parcul Natural Comana. Lacul face parte din aria de protecție avifaunistică Comana și prezintă o varietate de specii de vietăți. Fiecare clipă petrecută aici te va face să te reîntorci acasă cu bateriile încărcate la maxim.
Delta Neajlovului a devenit cunoscută în toată România grație canalelor sale înguste, îngrădite de stuf, care te fac să te simți minunat alături de natură. Aflată la doar o oră de București, delta adăpostește 141 de specii de păsări, 19 specii de pești și 31 de specii de mamifere.
Lacul Beliș – Fântânele se prezintă ca lac artificial cu o lungime de 13 km, aflat în Cluj. Este înconjurat de munții Gilăului, Munții Vlădeasa și Muntele Mare, peisajul fiind unul de poveste, care te va face să îți dorești să nu mai pleci din acele locuri cel puțin o săptămână, desigur că sunt și stațiuni turistice ce vă pot oferi cazare.
Lacul Tarnița este situat în Cluj și este învăluit de mister și folclor. Are o adâncime de aproape 70 de metri și este singurul loc din România despre care se zvonește că aici ar locui lostrițe de mărimi impresionante. Nu se știe dacă este adevăr sau basm, însă lacul este de o frumusețe rară și reprezintă locul ideal pentru pasionații de paddle board.
Lacul Vidraru este unul dintre cele mai cunoscute lacuri naturale din România, fiind situat în munții Frunții și Masivul Ghitu în județul Argeș. Cu o lungime de peste 10 km, locul prezintă peisaje de neuitat.
Izvorul Muntelui, aflat în județul Neamț la 4 km de orașul Bicaz și în imediata apropiere a Parcului Național Cheile Bicazului, prezintă un un port frumos amenajat de unde turiștii se pot lansa la apă cu ușurință, putând să admire peisajele și frumusețile naturale.
Lacul Stanca Costești se află în județul Botoșani și este inclus în aria de protecție specială avifaunistică. O varietate mare de specii de păsări și pești îi așteaptă pe cei pasionați. Peisajul este unul nemaipomenit de frumos, apă lină și plăcută face ca întregul lac să strălucească în bătaia razelor solare.
Ne-am bucura să ne explici experiența ta și poveștile pe care le-ai trăit pe unul dintre aceste lacuri. Nu uita, dacă vrei să practici paddle boarding asigura-te că ești protejat cu cască și vestă și că apa este suficient de adâncă. Îți dorim relaxare plăcută alături de minunatele frumuseți naturale oferite de lacurile din România.