Alergatul, un sport care te menține sănătos

Diverse

În România la momentul de față foarte puțini dintre cei cu probleme de slăbire încearcă să facă sport considerând că dieta îi va ajuta mai mult. În practică sportul este cu mult mai benefic pentru organism decât o dietă, însă împreună sunt cele mai bune lucruri pe care le poți adopta în stilul tău de viață. Degeaba mănânci puțin dacă nu faci sport, degeaba alergi dacă mănânci exagerat după. Există anumite proporții pe care trebuie să le menții atunci când te apuci de slăbit pentru a te tonifia. Alergatul este unul primele sporturi inventate vreodată, putând fi practicat aproape de oricine și care nu implică costuri pentru echipament. Să fim serioși, orice persoană are o pereche de adidași și ceva îmbrăcăminte mai subțire pentru alergare.

Îndelungul istoriei mulți sportivi români au reușit să obțină medalii mulțumită ritmului și capacităților lor de alergare, participând atât la evenimente la nivel național cât și la nivel mondial. România a făcut performanță prin alergat însă dacă nu ești pasionat de acest lucru atunci măcar încearcă să alergi pentru tine, nu ai nevoie neapărat de performanță pentru ați atinge scopul. Mai ales dacă ai probleme cu sănătatea și implică să faci mișcare sau dacă ai probleme cu kilogramele în plus, alergatul te poate ajuta să le rezolvi. Recomandat ar fi ca măcar 2 km să parcurgeți în fiecare zi în ritm de alergare, nu este necesar să ajungeți într-un timp record până la acei 2 km, îi puteți face și în pași mici care să vă asigure că puteți ajunge până la final. Un studiu recent arată că joggingul practicat în fiecare zi îți poate prelungi durata de viață cu până la șapte ani. Decât să pierzi 30 de minute mai bine încearcă să le alergi, prin parc, pe stadion oriunde ai oportunitatea.

Pentru cei ce vor să practice joggingul la un alt nivel, echipamentul special devine important și deja se încadrează în categoria sporturilor în care trebuie să investești. Nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru a face jogging, este suficient să îți achiziționezi echipament cât mai mulat pe corp mai ales dacă ești femeie, de regulă astfel de echipamente se găsesc în magazinele de profil și nu necesită o investiție foarte mare. Adidașii sunt și ei la fel de importanți în practicarea joggingului, talpa lor trebuie să fie realizată dintr-un material ușor flexibil dar care totodată să poată atenua șocurile, de regulă se recomandă o talpă realizată din spumă ușor moale.

Cel mai important element legat de sănătate prin practicarea alergatului este că îți oferă o reglare corectă a activității inimii prin restabilirea tensiunii arteriale. Totodată arderea grăsimilor reprezintă un alt element important pentru care merită să practici joggingul iar întreaga structură a corpului se întărește odată cu trecerea timpului, ceea ce te va face să fii un om mai stabil și mai puternic indiferent de situație. Creierul se recreează odată cu sportul pe care îl practici, dai șansa să fie pentru jumătate de oră epuizat ca mai apoi să te simți bine întreaga viață.