Ce este o bila cu vopsea?

Paintball

Paintball in traducere libera inseamna bila cu vopsea. Aceste bile cu vopsea sunt formate din gelatina, ele au o viteza maxima de 300 de picioare pe secunda (9144cm/s) sau 205 mile/h (329km/h), valori monitorizate si reglate pentru maximum de siguranta.

O bila cu vopsea reprezinta o capsula rotunda si subtire de gelatina având in interiorul ei un lichid colorat. Continutul capsulei nu este nici toxic si nici caustic fiind solubil in apa si biodegradabil. Calitatea bilelor variaza in functie de producator, la fel si continutul acestora. De obicei pretul unei astfel de bile il ajuta pe jucator sa-si faca o idee despre calitatea acesteia.

In functie de locul sau distanta de la care provine bila de vopsea care te loveste, impactul poate provoca durere. Dupa cum va puteti imagina unele parti ale corpului sunt mai sensibile. Echipamentul va poate ajuta sa reduceti din senzatia de piscatura. De asemenea acoperind anumite parti din piele ce pot fi expuse cu manusi sau palarii se poate diminua efectul impactului provocat de bila cu vopsea. Daca veti fi lovit de departe, sau in masca de fata sau in ochelarii de protectie e foarte posibil sa nu simtiti aproape nimic. Bila cu vopsea sunt destul de colorate si atunci când un jucator este marcat (impuscat) cu o astfel de bila, se va forma pe echipamentul acestuia o pata de vopsea, indicand ca respectivul este eliminat din joc.