Paintball reprezinta una dintre cele mai noi, cele mai tari senzatii sportive, cu o mare raspandire in lume. Paintball a aparut la inceputul anilor ’80 avand ca instrumente de folosinta pistoale folosite la marcatul vitelor in urma unei discutii intre un broker si un fermier despre incercarea de a se marca unul pe altul cu pistoale. Este un joc de supravietuire. De la acea mica discutie s-a dezvoltat rapid o industrie vasta. Actualmente a devenit un sport organizat pe echipe, cu fabricari de echipamente adiacente, terenuri pentru practicarea jocului si turnee recunoscute.
Milioane de oameni (barbati si femei) de toate varstele si categoriile sociale practica paintball in peste 40 de tari. Indiferent ca sunt studenti, profesionisti sau pensionari, toti jucatorii de paintball au in comun dragostea pentru aventura si un puternic spirit competitiv.
Jocul se desfasoara cu arme pe baza de gaz care pot trage (impusca) capsule cu gelatina biodegradabila, vopsea netoxica. Desi se vorbeste uneori despre paintball ca fiind un joc „de razboi”, acesta promoveaza gloria invingatorului. Odata ce ai experimentat, ati incercat acest sport, sigur veti realiza foarte rapid ca terenul de lupta nu este acel loc sigur pe care filmele de cinema il realizeaza pentru a te face invincibil. Paintball nu este violent in ciuda aparentelor pe care le poate intalni un neexperimentat. Jucatorii de paintball sunt costumati cu haine de camuflaj numai datorita faptului ca jocul se desfasoara in padure si nu trebuie sa fie vazuti de adversari.
Paintball este un sport unde barbatii, femeile, tinerii sau varstnicii pot concura de la egal la egal. Inteligenta si determinarea (vointa) reprezinta atuuri cu mult mai importante decat inaltimea, forta fizica sau caracterul. Oamenii joaca paintball in toata lumea, oameni care provin din toate profesiile si castiga incredere in propria lor persoana odata cu punerea in aplicare a aptitudinilor de a conduce si a se descurca in acest joc. Acei jucatori care vor acorda atentie simturilor personale, care vor pune in aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei si care vor planifica si comunica se vor impune destul de usor si rapid in fata adversarilor.
Obiectivul (celui mai comun joc dintre variantele oferite de paintball) este de a captura steagul echipei adverse, dar in acelasi timp protejandu-l pe cel propriu. in timp ce veti incerca sa capturati steagul, veti incerca sa eliminati si jucatorii adversi ajutati de arme (cu aer comprimat) numite arme paintball. Jocurile au de obicei o limita de timp de 20 pana la 60 minute, depinzand de marimea campului si de numarul de jucatori. intre jocuri, jucatorii pot lua o pauza pentru a-si verifica echipamentul, pentru a-si reincarca armele si pentru o mica gustare sau o racoritoare, impartasind in acelasi timp si povestile lor despre emotiile victoriei sau despre obisnuitele glume pe seama infrangerilor suferite. Indiferent ca veti castiga sau veti pierde, toata lumea se va simti bine si intotdeauna va exista un urmator joc.
In momentul in care adrenalina a inceput sa fie pompata nu va veti putea abtine sa nu iubiti senzatiile oferite de acest joc!!!!