Contureaza-ti corpul perfect cu aparate multifunctionale

Diverse Paintball

Ce aparate sunt potrivite pentru a-ti lucra muschii intens?

Nu este nici un aparat mai potrivit pentru a-ti lucra toate grupele de muschi decat un aparat multifunctional. Utilizarea acestuia iti garanteaza reusita de a lucra mai multe grupe de muschi la un singur aparat: poti face piept, biceps, triceps, poti face exercitii pentru spate, picioare, cat si pentru abdomen. Desigur ca daca esti incepator atunci trebuie sa incepi antrenamentele cu greutati mai mici si treptat, treptat sa maresti numarul de kilograme. Aparatul multifunctional este un aparat lacare poti lucra de drag, deorece are un sezut comfortabil si placut pentru lucrarea muschilor. Dispune de bureti si mansoane de cauciuc pentru un confort deosebit si placut, cee ce va oferi un plus de confort.
Acest aparat este exact ce trebuie pentru a incepe sa faceti fitness asta in cazul in care nu doriti sa va cumparati un aparat pentru o singura grupa de muschi cum ar fi doar abdomenul, bratele sau picioarele.

Exista alt aparat de fitness la fel de eficient pentru antrenamente intensive?

Banca de fitness este un aparat ideal pentru antrenamentele de forta sau de fitness, atat la sala cat si in confortul propriei locuinte. Dimensiunile aparatului difera in functie de varietatea de antrenamente pentru care a fost conceput si de numarul grupelor de muschi pe care le poate lucra. Unele modele dispun de reglarea inclinarii bancii sau se pot plia pentru a putea fi depozitate usor.
Daca urmeaza sa iti achizitionezi o banca de fitness trebuie sa ai in vedere ca exista diverse tipuri si fiecare ofera o gama vasta de exercitii pentru diverse categorii de muschi, fiind si cele care permit exercitii doar pentru o anumita grupa musculara.

Tipuri de banci de fitness

Banca de fitness poate fi de mai multe tipuri:

  • banca de forta multifunctionala;
  • banca de abdomene;
  • banca reglabila sau fixa;
  • banca de hiperextensii.

Inclinarea si pozitia bancii se pot modifica usor in functie de model si de antrenament. Aparatul este porivit penru persoane de orice varsta, atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Daca esti incepator sau avansat, banca de fitness te ajuta sa iti modelezi corpul in confortul propriei locuinte, cu costuri reduse. Mai mult, daca vei imbina antrenamentele de forta cu o alimentatie echilibrata si sanatoasa, vei avea un corp perfect in cel mai scurt timp.
Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru forta si nu stii ce sa alegi, este important sa stii la ce poti folosi fiecare tip de banca inainte sa iei o decizie.

Banca multifunctionala

Banca de forta multifunctionala este un aparat eficient atat pentru antrenamentele de forta cat si pentru cresterea masei musculare. Banca multifunctionala are dimensiuni medii iar pentru antrenamente se foloseste atat de greutatea ganterelor si a halterelor cat si de greutatea proprie. Multe modele permit reglarea pozitiei spatarului, a bancii, a manerelor sau a suportilor pentru greutati. Banca de forta este ideala pentru modelarea urmatoarelor categorii de muschi: brate, umeri si piept: flexiuni cu haltera la banca, extensii cu haltera, extensii si ridicari cu gantera, impins cu gantera, impins de la piept cu bara, ridicari alte bratelor cu greutati, ridicari de haltera cu prindere la distanta mica; picioare: ridicari din gamba.

Banca reglabila sau fixa

Este un aparat de fitness alcatuit dintr-un cadru suport orizontal, o banca si poate contine un mecanism reglabil care permite schimbarea inclinarii bancii. Banca de fitness este ideala pentru antrenamente de forta si de fitness atat cu ajutorul propriei greutati cat si cu greutati de fitness. Pe acest aparat se pot face exercitii eficiente pentru urmatoarele categorii de muschi: brate: extensii cu gantere/haltera, flotari pentru triceps; umeri si piept: impins de la piept cu bara, impins cu gantere, ridicari ale bratelor din pozitia culcat pe o parte; spate: ramat pe un brat cu gantera; abdomene: abdomene simple, la spalier, cu gambele pe banca, pe banca inclinata, pe banca suspendata; picioare si fese: podul si extensii.