Diferente dintre Airsoft si Paintball

Paintball

De curand am incercat sa realizez o analiza a anumitor joculete ce aparent sunt izbitor de asemanatoare, dar totusi diferite. Probabil ca nu mai este nevoie sa spun despre ce este vorba caci sunt constienta ca ati inteles despre ce vreau eu sa discut in urmatorul articol, si anume diferente intre: airsoft si paintball. Si asa cum spunea cineva mai in gluma, mai in serios nu este vorba doar despre diferenta dintre denumiri, caci aceasta este una dintre caracteristicile cele mai vizibile.

Un alt aspect la fel de important si la fel de vizibil este legat de fapul ca la paintball se folosesc bile cu vopsea, iar pentru airsoft ai nevoie de bile de plastic, cu un diametru de 6 mm ce nu se sparg la impact si nu pot lasa urme de vopsea. Dar pentru o diferentiere cat mai concreta si concisa ma voi lega de urmatoarele aspecte pentru a face o paralela corecta:

  • pret;
  • realism;
  • munitie;
  • aspecte tactice.

Pretul

Puteti gasi replici arme airsoft cat si arme pentru paintball la un pret destul de avantajos, doar ca aceste preturi difera in functie de calitatea armelor pe care vi le doriti. Spre exemplu o arma decenta atat pentru airsoft cat si pentru paintball ar putea avea un pret variabil intre 100 si 200 de dolari. Dar pentru arme mai performante cum sunt armele airsoft tokyo marui puteti gasi preturi care sa varieze intre 4000 si pana la 5000 de dolari. Pe de alta parte cei care isi doresc un joc de calitate sunt constienti de sumele de bani pe care trebuie sa le scoata din buzunar.

Realism

Pasionatii de astfel de jocuri cu siguranta stiu ca principala diferenta intre cele doua consta realismul in privinta armelor – armele de la airsoft sunt mult mai reale (materiale folosite, greutate, functionalitate si forma). Se pare ca armele pentru paintball sunt delimitate de aceasta discrepanta a realismului.

Munitie

Daca in cazul bilelor pentru paintball acestea se sparg si sunt pline cu vopsea, iar cele pentru airsoft nu, tot aici la aceasta categorie trebuie sa spunem ca preturile difera. Si pentru ca in cazul armelor, cele pentru airsoft erau putin mai scumpe fata de celelalte, in cazul bilelor, cele pentru paintball au un pret mult mai ridicat fata de cele pentru airsoft.

Aspecte tactice

Si aici in ceea ce priveste acest aspect cele doua jocuri (sporturi) se diferentiaza unul fata de celalalt. Spre exemplu pentru paintball nu sunt necesare toate acele strategii tactice militare care se impun la airsoft. Si asta pentru ca paintball este un joc foarte dimamic, ce nu tine cont de prea multe tactici si strategii.

In mare cam aceste sunt diferentele majore dintre cele doua sporturi. Si chiar daca unora li se par sporturi costisitoare din punct de vedere financiar, pentru altii acestea pot fi considerate sporturi pentru relaxare. Daca ar fi sa alegi practicarea unuia dintre cele doua, ce ai alege?