O meserie nobila

Diverse Paintball

Fiul meu a terminat un liceu, de curand, si mi-a spus ca nu vrea sa mearga la facultate pentru ca, din punctul lui de vedere, erau niste ani pierduti tinand cont de situatia din Romania. Mi-a spus ca el vrea sa faca un curs de calificare si apoi sa se angajeze. Daca se ducea la facultate avea mai putine sanse sa isi gaseasca un loc de munca si nu isi dorea sa fie somer cu diploma de inginer sau altceva. Avea de gand sa devina independent, sa se mute impreuna cu prietena lui si sa ia viata in piept. Am fost si eu si sotul meu total de acord. Dorinta lui de independenta financiara era admirabila pentru un tanar de 19 ani. Fiul nostru avea toata sustinerea noastra. I-am spus ca ii vom achita orice curs doreste sa faca si il vom sprijini financiar pana se va pune pe picioare. Si prietena lui isi dorea sa faca un curs. Asa ca, amandoi au inceput sa caute pe internet ceva ce sa se potriveasca dorintelor lor si care sa le ofere o meserie frumoasa.

Astfel, au accesat site-ul cursuriautorizate.eu. Este o platforma care pune la dispozitia celor care doresc, cursuri de calificare si recalificare in foarte multe domenii. Acestea sunt accesibile si se pot desfasura in Bucuresti sau alte locatii din tara. Fiul meu a fost interesat de un curs pompier. Stiam ca de mic este fascinat de cei care se lupta cu focul pentru ca, de fiecare data isi dorea cate o masinuta de pompieri pentru a se juca. Am fost incantati de alegerea lui. Astfel, i-a contactat pe cei care sustin aceste lectii si s-a inscris. Modulul dureaza 144 de ore in care participanti dobandesc cunostinte despre: efectuarea activitatilor de pregatire in situatii de urgenta, desfasurarea activitatilor premergatoare interventiei in situatii de urgenta, executarea interventiei in situatii de urgenta, intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare, aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca si aplicarea normelor de protectie a mediului. Cursul de servant pompier este avizat de catre ISU si autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Certificari.

Pe langa partea teoretica, cursantii sunt implicati in in punerea in practica a cunostintelor. Cu un astfel de curs, sansele de a se angaja la o institutie care detine un departament ISU sau chiar la Pompieri sunt foarte mari. Dupa absolvirea acestui modul, fiul meu a obtinut si o diploma care i-a permis sa se inscrie la un concurs dat de o intitutie publica din oras. A luat examenul si acum este angajat cu norma inteaga. Si prietena lui a urmat, tot cu ajtorul platformei amintite mai sus, un curs de infirmiere obtinand apoi un post la o clinica privata.

Sunt extrem de mandra de amandoi. Acum au meserii frumoase si nobile, locuri de munca stabile si remunerate corespunzator. Desi sunt foarte tineri, au decis sa se casatoreasca si sa faca un credit pentru un apartament. Cursurile de calificare de pe cursuriautorizate.eu le-au dat sansa de a porni cu dreptul in viata si de a-si cladi impreuna un viitor frumos.