Rafturi metalice second hand in Bucuresti pentru documente si carti vechi

Paintball

Sute de carti au ajuns la casat din bilioteca scolii noastre si m-a durut sufletul de modul in care au fost puse in tomberoane fara mila. Stiti de ce? Fiindca imi aminteam cu cat sacrificiu imi cumparam o carte in copilarie! Pentru ea renuntam la cofetarie, la jucarii (mi-au placut papusile pana tarziu, si ca sa fiu sincera si acum imi plac), chiar si la haine. Am fost educata sa iau o carte in palme, cum iau o icoana si sa ma apropii de ea cu sufletul curat. De cate ori ma duc la oras, trec pe la tarabele unde se vand carti fiindca stiu ca oamenii aceia au multe lcurari valoroase printre exemplarele ingalbenite de vreme.

Poate ca miros a igrasie si au filele ingalbenite, dar intre paginile lor, cartile vechi ascund comori de pret. Poate ca intr-o zi vor valora la fel de mult ca vinul vechi, ca iile si covoarele vechi.

Se arunca multe carti si documente prin Bucuresti: de la scoli, din biblioteci si facultati, de la ministere si institutii.

Oare nu ar fi bine ca acestea sa se depoziteze pe rafturi metalice second hand in Bucuresti fiindca este o blasfemie si sa fie tinute jos pe beton si sa fie acoprite de mucegai?

Aceste spatii de depozitare nu ar costa mult si ar permite pastrarea unor lucrari rare, care ajung din greseala la gunoi, iar pierderea nu va mai putea fi recuperata niciodata.

Storeexpert.ro le furnizeaza si in regim de urgenta si ajuta si la lucrari adiacente, cum ar fi: masurarea, proiectarea si montarea acestora pentru utilizarea judicioasa a spatiului.

Se invoca lipsa spatiului in momentul in care aceste documente ajung la gunoi. Masacrul este motivat si de lipsa resurselor. Se spune ca nu mai sunt bani pentru cartile si documentele foarte vechi, desi sunt bani pentru achizitia unor carti noi.

Arhive intregi au disparut si in acelasi timp cu ele informatii despre institutiile din anumite orase, oameni care s-au aflat la conducerea acestora. Multe lucruri nu se mai pot recosntuti din cauza arderii sau aruncarii documentelor.

Sa precizam si faptul ca rafturile din lemn sunt mai costisitoare si mai greu de facut, iar instalarea lor ia mult timp. Ele aduc si o serie de inconveniente, cum ar fi: mucegaiurile, prezentat acarienilor, necesitatea unor lucrari de intretinere permanente si de inlocuire a lor, cand intervine putrezirea, dar cu rafturile metalice second hand toate grijile dispar fiindca acestea nu ruginesc, nu se rup si isi pastreaza mult timp aspectul.

Rafturile metalice second hand ne salveaza mostenirile culturale si spirituale, desi lumea le foloseste cu precadere pentru depozitarea materialelor. O lume a ideilor putem pune la pastrare cu ajutorul lor si asta nu inseamna deloc putin. Este posibil ca, mai tarziu, sa avem nevoie de cartile pe care le aruncam astazi in foc sau la gunoi si sa nu le mai putem recupera. De ce sa nu facem o arhiva pe rafturi metalice second hand si sa nu pastram lucruri in care s-a investit atat de mult material si spiritual? Cand este vorba de salvarea cultura-spirtituala niciun pret nu este prea mare!