Spectacol pe două roți la Arena Platoș Day and Night

Biking

Începutul lunii iunie a adus deschiderea celui mai frumos sezon de vară la Arena Platos Păltiniș Mountain Resort, cuprinzând 17 activități dedicate tuturor vârstelor, sanie de vară, panou de cățărat, tiroliană și multe alte surprize. Cele mai atractive atracții din cadrul complexului de vară de la Păltiniș sunt traseele de bicicletă, fiind o adevărată desfățare pentru cei ce caută adrenalină pe biciclete. În funcție de experiența fiecărui participant, traseele sunt ordonate în funcție de gradele de dificultate, fiind accesibile atât celor ce fac primii pași în downhill cât și celor avansați și pasionați de senzații tari.

Weekendul acesta traseele de bicicletă vor fi principala atracție pentru doritori, fiind gazda primului concurs al sezonului, Day and Night, concurs cu tematică downhill dedicat celor cu vârste cuprinse între 12 și 40 de ani. Concursul se va desfășura pe cel mai dificil traseu, traseul roșu al complexului, având o lungime de 650 de metri și multe obstacole, contrapante și săritori, inclusiv o săritură peste pârtia de sănii.

Majoritatea participanților vor intra în clasa licențiaților, având categorii de vârstă între 12-14 ani, 15-17, 18-29, 30-39, și 40+ urmând ca fetele să se întreacă într-o categorie separată. Pentru cei ce se încadrează în clasa hobby, vârsta minimă de participare este de 12 ani. Pentru prima categorie, concurenții sunt nevoiți să facă dovada posedării asigurării de sport, adeverință medicală și licență FRC valabilă. Clasa hobby nu necesită licență din partea Federației Române de Ciclism ci doar asigurare medicală privată și adeverință medicală. Antrenamentele și înscrierile vor avea loc sâmbătă, 15 iunie. Calificările vor începe duminică la ora 12, finala fiind programată în jurul orei 15. Întregul eveniment se va încheia cu ceremonia de premiere de la ora 16:30, câștigătorii fiind premiați cu produse de specialitate FiveTen de la Freesport, Fox și Leatt de la Authentic Spirit.

Cei doritori vor avea la dispoziție spre testare biciclete electrice, putând participa la test-drive-ul ce va avea loc sâmbătă, 15 iunie. Bicicletele electrice vor fi oferite de către Bikeshow.ro, multe dintre ele fiind cu pedalare asistată Atala și Whistle cu adaptare pentru traseele off-road. E-bike-urile vor fi disponibile pe întreaga durată a zilei de sâmbătă.