La nivel global există o multitudine de tipuri de sporturi, începând de la cele mai ușor de practicat și până la cele mai riscante. Tehnologia a făcut noi sporturi, a introdus noi metode de distracție pentru pasionații de adrenalină și provocare și a dat naștere multor activități sportive, unele dintre ele nefiind disponibile decât în anumite zone. Astăzi vom dezbate un subiect interesant, 5 sporturi extreme care te vor face să simți cu adevărat adrenalina și să trăiești fiecare secundă ca și cum ar fi ultima.
Windsurfingul
Windsurfingul este preferat de către cei ce iubesc sporturile nautice, tot ceea ce trebuie să facă este să practice cu ajutorul unei plăci de windsurf surf-ul pe apă. Diferența dintre surf-ul clasic și windsurf este legată de pânza ce permite sur-ferului să navigheze în ce direcție dorește. Pentru practicarea acestui tip de sport este important vântul, de regulă fiind recomandat să fie între 15 și 25 de noduri marine pentru a realiza un mediu ideal pentru acest minunat sport. Nu face parte din categoria sporturilor noi, a fost inventat în anii 60 și a devenit cunoscut prin anii 80, făcându-l să fie sport olimpic în anul 1884.
Surfing-ul
Surfing-ul cu mult mai cunoscut decât windsurfingul este un sport extrem de apreciat în toată lumea. Este un sport de apă de suprafață și provine din cultura polineziană antică însă a fost observat prima dată de către europeni. Mulți preferă surfing-ul ca un sport de relaxare pe când alții își dedică întreaga viață performării.
Zborul cu balonul
Zborul cu balonul cu aer cald deși nu pare a fi un sport, este primul mijloc de zbor inventat vreodată de omenire. Primul zbor cu balonul cu aer cald a fost realizat în Franța în anul 1783 și a devenit extrem de popular în întreaga lume, fiind singura cale de a zbura pentru acea vreme. Totodată zborul cu balonul cu aer cald este considerat ca fiind unul dintre cele mai populare sporturi extreme, dezvoltând multă adrenalină pentru cei practicanți.
Zborul cu parapanta
Zborul cu parapanta este unul dintre cele mai cunoscute sporturi extreme din domeniul aerian. Modul de zbor și control este asemănător cu cel al deltaplanului, însă zborul cu parapanta este de două ori mai eficient și riscant.
Zborul cu deltaplanul
Zborul cu deltaplanul este încadrat în aceeași categorie a sporturilor aeriene, însă modul de operare este diferit față de cel al zborului cu parapanta. Piloții își schimbă greutatea de pe o parte pe alta pentru a se ghida în aer, însă mulțumită evoluției tehnologice piloții reușesc să aibă parte de un zbor mult mai liniștitor, care să le permită atât un control mai bun asupra deltaplanului cât și a altitudinii, putând chiar să ajungă la înălțimi foarte mari.