Ce e un marcator cu bila cu vopsea?

Paintball

Marcatoarele cu bile cu vopsea sunt de o mare varietate. Unele sunt reprezentate de pistoale (cu maner sau pat) ce folosesc vopseaua expediata prin mici cartuse de 12g de CO2 care trebuie sa fie schimbate dupa 15-25 de impuscaturi (focuri).

Alte arme ce folosesc vopseaua sunt de genul carabinelor, a pustilor, prevazute cu manere sau pat pentru umar si cu butoiase mai mari. Acestea sunt armate cu cilindri mai mari, reincarcabili de CO2 fiind capabili sa suporte sute de focuri. Unele arme cu vopsea sunt activate prin pompare, adica de fiecare data cand vrei sa impusti trebuie mai intai sa armezi arma folosindu-te de o pompa si apoi sa actionezi tragaciul. Pentru a trage un alt foc trebuie armata din nou arma si actionezi tragaciul ori de cate ori vrei sa impusti.

U n alt exemplu de arme cu vopsea sunt cele semiautomate adica prima data cand vrei sa impusti trebuie sa armezi cocosul, dar dupa prima impuscatura arma va reactiva automat cocosul si de aici puteti actiona tragaciul ori de cate ori veti dori sa impuscati.

D easemenea exista si arme total automate. Marea majoritate a terenurilor pentru joc nu accepta folosirea acestora. Armele din clasa celor cu maner reprezinta armele de baza folosite.

A rmele cu vopsea sunt de marimi si forme cele mai variate, dar ceea ce au in comun este limitarea puterii si a distantei la care acestea pot bate. Tragand in directie verticala, o arma cu vopsea poate inalta o minge la aproximativ 50 de yarzi (aprox. 45m). Bilele cu vopsea nu vor produce accidente prin lovire atata timp cat procedurile de siguranta sunt respectate.