Paintball-ul este o experienta interesanta

Paintball

Intr-un articol anterior, v-am vorbit despre paintball, ce presupune ca sport si cateva caracteristici in ceea ce il priveste. Stiti deja ca este o activitate recreativa, se joaca in echipa si presupune, pe langa aptitudinile necesare, si atentie daca vreti sa iesiti castigatori dintr-un joc. Dar atentia nu este numai pentru castig, ci foloseste, in general, unui jucator.

Am avut parte de doua experiente placute, in acest sens, anume am facut parte dintr-o echipa de fete, in care am jucat odata si am experimentat in teren tehnicile jocului si altadata, cand am fost spectator si mi-am sustinut gasca intr-o competitie. Cea mai interesanta dintre cele doua a fost experienta, ca jucatoare. Astfel, mi-am putut testa atentia, concentrarea, indemanarea si am prins si putina experienta, daca pana atunci nu am folosit niciodata o arma cu care sa ochesc niste tinte anume. Si a fost distractiv. Bineinteles ca nu am castigat primul loc, dar m-am descurcat de minune ai am primit si aplauze si incurajari.

Ca sport, nu mi se pare usor, dar nici foarte greu, pentru ca spuneam de indemanare si atentie marita. Nu este o activitate potrivita oricui si nu oricine se avanta in jocuri serioase, ca competitii de amploare, intr-o echipa profesionista, care joaca de ani buni de zile si care are multa experienta in spate. Vorbim totusi despre profesionisti, oameni bine instruiti, obisnuiti cu competitia, carora le place atat de mult ceea ce fac, incat aceasta pasiune le ocupa mare parte din timp.

joc de paintball

Pentru ca am avut curiozitatea sa incerc, pot spune ca din prima am indragit acest sport, desi nu pot sa declar ca a devenit deja un hobby, peste noapte. Nu este, cu siguranta, ceva ce as practica mereu, dar sigur o sa mai ajung in teren ca jucator si o sa ma distrez alaturi de amicii mei, care stiu deja de unde vor sa isi procure echipamentele. Desi nu sunt decat niste amatori, acestia sunt impatimiti de paintball si foarte competitvi. Au si echipe favorite, jucatori profesionisti de paintball.

Echipele profesioniste sau semi-profesioniste care au jucat intr-un turneu profesionist si-au facut deja un renume, deci s-au facut remarcate. O echipa profesionista de paintball este echipa care joaca cu suportul financiar, echipamentul si nu numai, oferite de diversi sponsori. Ca schimb pentru ce li se pune la dispozitie, acestia ofera drepturi de publicitate sponsorilor.

Din echipe profesionale de jucatori amintesc de cei din Liga nord americana ca AC Dallas, Baltimore Revo, Chicago Aftershock, Houston Heat (a nu se confunda cu fosta echipa cu acelasi nume din anii `90), etc. Lista continua, iar la nivel de foste echipe jucatoare, avem Adrenalin, Bad Company, Chicago Legend si multe altele.

La nivel de Europa, avem si aici destul de multe echipe, dar nu le voi mai enumera acum. Va spun ca anul acesta, in luna mai, va avea loc Liga Campionilor la Paintball, divizia europeana, incepand cu data de 20 mai si se incheie in data de 22 mai. Cu acest prilej, puteti sa faceti si pariuri online sau, daca sunteti deja un fanatic al paintball-ului si stiti tehnica de joc si strategia, sa oferiti ponturi la pariuri prietenilor, pentru a paria pe favorit.